Vores linjer

Linjefag er en stor del af efterskoleoplevelsen. Det fylder en del på skemaet og giver dig mulighed for at fylde din hverdag med noget du brænder for. Det er derfor vigtigt du vælger et linjefag som du har interesse for, da det vil være et omdrejningspunkt for dit efterskoleophold.

På Højer Efterskole har vi 6 forskellige linjefag. Disse er dans/rytme, kampsport, spring, japansk, e-sport og mad. Det er vigtigt du vælger et linjefag som du har interesse for, da det vil være en stor del af dit efterskoleophold. Du skal dog heller ikke være bange for at prøve noget nyt af. Hvis du vælger et linjefag som du synes lyder fedt, men senere mister interessen for, så er der mulighed for at skifte til et andet.

For at du bedst muligt kan vælge dit kommende linjefag, så har vi skrevet lidt om vores forskellige linjefag, som du kan læse mere om herunder.

Dans/rytme

På dans/rytme linjen skal vi udforske dansens verden. For danse/rytmen linjen starter året ud med en grundtræning, hvor vi alle opbygger en solid base. Derefter kommer vi omkring mange forskellige dansegenrer og drager inspiration fra gymnastikken. Du kan læse meget mere om vores dans/rytme linje her.

Læs mere

Kampsport

På kampsports linjen bliver du præsenteret for mange elementer af kampsport. Her træner vi både karate og jujutsu. Vi skal altså både træne slag, spark, brydning, ledlåse, stranguleringer osv. Vi træner kampsport både for konkurrence og selvforsvar. Vi træner altid letkontakt, hvilket betyder du ikke behøver være bange for at slå dig og komme til skade. Du kan læse meget mere om vores kampsports linje her.

Læs mere

Spring

Med spring som linjefag vil du lære en masse forskellige spring og teknikker. Vi har vores egen springhal på skolen, hvor vi skal hoppe på både airtrack, trampolin og i springgrav. Hvis du har interesse for spring og gymnastik, så er denne linje måske noget for dig. Du kan læse meget mere om vores spring linje her.

Læs mere

Japansk

Hvis du har interesse for manga, animé eller japansk kultur, så er vores japansk linje måske noget for dig. Her vil du få undervisning i det japanske sprog og de to grundalfabeter. Du vil samtidig blive præsenteret for japanske kulturfænomener som f.eks. animé og manga. Du kan læse meget mere om vores japansk linje her.

Læs mere

E-sport

Hvis du er til gaming og computerspil, så er vores e-sports linje helt sikkert noget for dig. På e-sports linjen kan du vælge mellem enten CS:GO eller LoL. Her vil du blive undervist i strategi, holdspil, kommunikation og de mere mekaniske elementer af spillet. Du kan læse meget mere om vores e-sports linje her.

Læs mere

Mad

Hvis du er glad for at lave mad og arbejde i et køkken, så er vores mad linje måske noget for dig. Her skal vi lave mange forskellige lækre retter i vores nye madhus. Vi skal lave mad fra mange forskellige køkkener verden over. Vi skal også lave flytte-hjemme-fra mad, så du er godt forberedt, når du skal flytte hjemmefra. Du kan læse meget mere om vores mad linje her.

Læs mere