Gastronomi er et meget bredt fag, som dækker over mange ting. Vi vil på gastronomilinjen komme omkring så meget af faget som muligt. Men det vigtigste vil vi gøre, er at udvikle kærlighed for at lave mad. De fleste oplever, når de kommer i gang, at der er en stor glæde i at skabe sit eget måltid. Der er også en stor glæde ved at lave mad for andre.
Vi vil samtidig skubbe dine grænser og udvide din horisont, så meget som muligt. Vi kommer til at lave mad i mange forskellige genrer. På den måde kan du smage og lave en masse forskelligt. Derefter kan du stille og roligt udvikle nogle præferencer, som du kan tage med dig videre i livet.
Vi vil også arbejde meget med flytte-hjemmefra mad. Dette betyder at vi lærer, hvordan man laver pizza, nudler og andre nemme, lækre ting. Dette er en god forberedelse til dit videre liv, så du ikke skal leve af frysepizza, når du en dag flytter hjemmefra.
På gastronomilinjen kommer vi altså omkring mange forskellige genrer. Vi skal både bage og besøge mange forskellige køkkener, som f.eks. fransk, indisk, dansk, italiensk osv.
Gøre brug af naturen
På gastronomilinjen vil vi gøre meget ud af, at bruge naturen og marsken omkring os. På den måde kan vi lave så meget “fra jord til bord” som muligt. Vi vil også dyrke egne råvarer, som kan gå i arv fra hold til hold.
Dette er et led i, at vi også skal snakke økologi. Økologi og god brug af råvarer, er en stor del af det køkken, som vi gerne vil skabe. Vi forsøger i takt med dette, at bruger sæsonens grøntsager, så vidt som muligt.
Teori og hygiejne
Eftersom gastronomi er et håndværksfag, så vil der ikke være et kæmpe fokus på teori. men der vil være noget. Først og fremmest skal vi arbejde lidt med hygiejne på et basalt niveau. Det er en stor del af, at arbejde i et køkken. Det er også godt at vide, hvorfor hygiejne og rengøring er så vigtigt.
Vi vil også arbejde med andet teori, som f.eks. de 5 grundsmage. Viden om de 5 grundsmage vil give dig mulighed for, at hæve din madlavning til et højere niveau. I forlængelse af dette vil vi arbejde med smagskombinationer.
Vi skal også arbejde med forskellige tilberedningsmetoder og teknikker. Det er f.eks. vigtigt at vide, hvordan man bruger en kniv. Forskellige indstillinger på en ovn vil også give forskelligt resultat. Teori vil på den måde, være en del af undervisningen. Men madlavning er på ingen måde tungt teoretisk, da det er et praktisk fag.